Afbeeldingen optimaliseren – wat zijn alt tags

Je bent hier:
Geschatte leestijd: 1 minuten

Het toverwoord voor Google is relevantie, check dus in alles wat je optimaliseert of het relevant is voor de zoeker. Want als de gebruikers Google als een prettige zoekmachine beschouwen die relevante zoekresultaten toont, zijn zij tevreden en zijn wij het ook. De alt-tag van de afbeelding is een belangrijk optimalisatie onderdeel binnen SEO waarmee de zoekmachines bepalen of de afbeeldingen relevant zijn aan de zoekvraag. De alt-tag moet omschrijvend de inhoud van de afbeelding bevatten. Een voorbeeld hiervan is: knapste man van Breda | Igor Goossens.

Bestandsnamen

De bestandsnaam is tevens een belangrijk optimalisatie onderdeel waarmee zoekmachines afbeeldingen op inhoud waarderen en positioneren. Probeer om een goede beschrijving van de inhoud van de afbeelding te gebruiken als  bestandsnaam. Voorbeeld: Igor Goossens knapste man van Breda.jpg is veel informatiever dan IMG0123.JPG.

Tekst in afbeeldingen

Zoekmachines als Googles lezen de teksten in afbeeldingen maar interpreteren deze niet als inhoudelijk want kan deze niet “lezen”. Als je wilt dat Google en andere zoekmachines de inhoud van de afbeeldingen begrijpen, zul je dit in de teksten en op andere plaatsen moeten optimaliseren.

Tekst rond afbeeldingen

Google kijkt ook naar de tekstuele content op dezelfde pagina waar de afbeelding staat. Staat de afbeelding tussen tekst die over hetzelfde onderwerp gaat? Staat de afbeelding midden in de tekst? Dit zijn onderdelen die bijdragen aan de waarde die de zoekmachines geven aan de afbeelding.

Linkbuilding op afbeeldingen

Externe anchor texten (de tekstlinks die anderen gebruiken om te linken naar uw site) geven aan hoe anderen jouw pagina interpreteren. Zorg er dus voor dat binnen jouw eigen site beschrijvende en vooral relevante ankerteksten worden gebruikt die overeenkomen met de inhoud van de afbeelding. Externe links kunnen ook naar de afbeelding geplaatst worden om deze een hogere waarde in de zoekmachines te geven.

Is dit artikel op enige manier nuttig geweest?
Dislike 0
Bekeken 18