Verschillende animatietechnieken

Je bent hier:
Geschatte leestijd: 1 minuten

Animatietechnieken

Er zijn veel animatietechnieken die toegepast kunnen worden. De één is arbeidsintensiever dan de andere, maar alle technieken hebben hun voor- en nadelen. Elke techniek heeft zijn eigen charme en toepassingen.

In films worden bijvoorbeeld veel 3D animatie gebruikt, omdat 3D animatie het meest realistisch gemaakt kan worden. Echter is dit ook meteen de jongste techniek onder degene die besproken gaan worden:

De twee meest gebruikte animatietechnieken vandaag de dag zijn Motion Graphics en 3D animatie.

3D animatie

3D animatie wordt dus voor onder andere films gebruikt, maar ook voor bedrijven en games. Ook worden de models die gebruikt worden bij 3D animatie vaak gebruikt om een logo te ontwerpen dat een bepaalde 3 dimensioneel effect nodig heeft. Kortom veel gebruik voor 3D animaties.

(Klik hier voor meer informatievoor- en nadelen en het proces van 3D animaties)

Motion Graphics

Motion Graphics zijn de andere veel gebruikte animatietechnieken. Hoewel niet zo jong als 3D animatie is. Enorm populair nu. Het wordt vooral gebruikt voor bedrijven om hun bedrijf uit te lichten in een bedrijfsanimatie. Dat is bijzonder aantrekkelijk omdat we in een digitaal tijdperk leven en dit soort animaties relatief snel te maken zijn en daardoor ook makkelijk voor de bedrijven om te delen.

(Klik hier voor meer informatie, voor- en nadelen en het proces van Motion Graphics)

2D animatie

De oudste animatietechniek is zondemeer 2D animatie. Met één van de eerste animaties die in 1914 gemaakt is: “Gertie the Dinosaur”. Hierdoor ook wel traditionele animatie genoemd. Deze animatietechniek heeft veel betekend voor de ontwikkeling van animatie in zijn geheel. Één van de grootste grondleggers voor dit, is natuurlijk Disney Animation Studios. Zij hebben animatie naar de mainstream gebracht en geholpen het te maken zoals het nu is. .

(Klik hier voor meer informatie, voor- en nadelen en het proces van 2D animaties)

Stop Motion

Stop Motion is vaak het buitenbeentje van de animatietechnieken. Dit komt vooral omdat je hiervoor een complete perfectionist moet zijn om dit mooi te maken. Het is te makkelijk om stop motion er slordig uit te laten zien als je niet uitkijkt. Gelukkig zijn er mensen en studio’s die deze animatietechniek goed onder de knie hebben gekregen en hierdoor uiterst bijzondere animaties kunnen produceren. .

(Klik hier voor meer informatie, voor- en nadelen en het proces van Stop Motions)

Is dit artikel op enige manier nuttig geweest?
Dislike 1
Bekeken 259