Wel of geen SSL certificaat aanschaffen?

Je bent hier:
Geschatte leestijd: 1 minuten

Een SSL-certificaat kan wellicht weleens het verschil maken voor jouw website en/of webshop. Zowel de overheid als Google streven naar een zo veilig mogelijk internet voor jou en de andere gebruikers. Zij oefenen steeds meer “druk” uit op eigenaren en ontwikkelaars van websites om het internet veiliger te maken. SSL-certificaten spelen hierin een belangrijke rol. Maar is een SSL-certificaat verplicht?

WAT IS EIGENLIJK EEN SSL-CERTIFICAAT?

Een SSL certificaat is nodig om alle data die verstuurd wordt tussen een website bezoeker en de webserver te versleutelen (beveiligen). Wanneer er data onderschept wordt is deze door de versleuteling onleesbaar en dus ook onbruikbaar. Het certificaat is dus nodig voor een beveiligde verbinding tussen browser en webserver. Een site met een SSL-certificaat is makkelijk en snel te herkennen aan het hangslotje in de adresbalk van je browser.

 

IS EEN SSL-CERTIFICAAT VERPLICHT?

Het is door de Wet bescherming persoonsgegevens verplicht om gegevens op een veilige manier op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Websites met betaal- en/of inlogmodules en zelfs contactformulieren zijn dus bij wet verplicht dat veilig te doen. De wet vereist niet expliciet een bepaalde technische oplossing, maar juridisch sta je heel zwak als je geen SSL-certificaat hebt. Een SSL-certificaat is dus niet letterlijk verplicht, maar we raden het wel ten zeerste aan.
Waarom? Nou omdat het dus data versleutelt en daarnaast voor website eigenaren zelf ook veel voordelen kan hebben en dus de sites en shops versterkt. Zo blijkt het je conversieratio te kunnen verhogen en uiteraard is het een versterking van het vertrouwen.
Een ander belangrijk voordeel van een SSL-certificaat is dat het al sinds eind 2014 een positief effect op de ranking in Google heeft. Google heeft op 17 december 2015 aangegeven SSL nog zwaarder te laten wegen bij het indexeren van websites, kortom redenen genoeg.
Maar let op: om hiervoor in aanmerking te komen, dien je wel te voldoen aan de criteria die Google heeft gesteld.

WAT ADVISEERT ROI VERHOGEN?

Wij adviseren onze klanten vanwege bovenstaande een SSL certificaat te installeren. Nog niet over op een beveiligde omgeving? Kom met ons in contact en dan gaan we samen naar de mogelijkheden kijken om je website te versterken.

Is dit artikel op enige manier nuttig geweest?
Dislike 0
Bekeken 24